Mama`s dag ritueel

Gepost door Tinka op dinsdag 25 mei 2010

Onze dag begint in de ochtend, tussen 07.00 en 08.00 uur, dan ligt meneer te babbelen in zijn bedje. Als je de kamer komt oplopen krijg je een stralende lach en heeft Iben een twinkel in zijn ogen. Na het verschonen van zijn luier, krijgt hij op het grote bed zijn ontbijt, nog steeds een flesje melk. Terwijl hij in mijn armen ligt te drinken kijkt hij je liefdevol aan. Zijn handje streelt mijn gezicht en friemelt aan mijn haar, dan vult mijn hart zich met liefde. Wat kan je veel van een wezentje houden.
Na het boertje mag meneer nog naast mama in het grote bed liggen. Na wat gebabbel, haar getrek, gekras en gelach valt meneer in slaap. Zo doezelen moeder en zoon nog een uurtje. Eenmaal wakker kijk je opzij en ligt daar een kindje vrolijk te lachen. Dan begint je dag pas echt goed!

Verschonen en aankleden gaat niet al te snel omdat Iben graag ligt te draai-konten. Daar maken we een spelletje van en dat geeft veel plezier, vooral als mama scheet kusjes op zijn buik maakt, of zijn voeten als telefoon gebruikt.
Hebben we dit ritueel overwonnen dan gaat Iben even spelen in zijn box, waar hij zijn speelgoed aan een grondig onderzoek onderwerpt. Dat wil zeggen alles wordt even in zijn mond gestopt en onder gekwijld. Hij kan netjes op zijn buik rollen, en ook weer terug rollen. Zo beweegt hij in zijn box heen en weer naar zijn speelgoed toe. Helaas beland hij ook wel eens tegen de tralies aan en weet nog niet zo goed wat hij dan moet doen. Jengelen helpt meestal wel, want dan komt iemand hem redden.
Ondertussen maak ik zijn fruit hap klaar en die wordt rond 10.00 uur geserveerd aan tafel. Zittend in zijn Bumbo (speciaal kinderstoeltje), lekker happen, helaas is die motoriek nog niet verfijnt en zit hij absoluut niet op te letten. Het houdt in dat alles nog steeds onder fruit zit.

Na zijn fruit is Iben vaak moe, het is dan tijd voor een tukje. Ik stop hem in de box, leg een deken over hem heen, tut (speen) in zijn mond en lapje (knuffel) tegen gezicht aan en meneer is zo vertrokken. Na zijn hazenslaapje krijgt hij zijn fles, tijdens het drinken gaat zijn hand over de fles, krabt mama en vooral aan mijn haren trekken is favoriet.
Daarna mag hij zich vermaken in zijn wipstoel terwijl mama even wat huishoudelijk werk doet. Hij kijkt toe hoe de stofzuiger gehanteerd wordt, sabbelt ondertussen op een sok die hij van zijn voet heeft gehaald en ik vindt daarna een kletsnatte sok.
Rond 13.00 uur is het tijd voor zijn middagslaapje, lekker in zijn bedje. Kan ik even een hapje eten en even relaxen.

Wat we met het middagprogramma doen ligt aan het weer, bij mooi weer flink wandelen met Pien. Bij minder weer vermaken we ons met mama, de box of de wipstoel.
Mijn favoriet is het middag onderonsje op de bank. Iben zit gezellig op mijn schoot, ik ga liedjes zingen (op een rode paddenstoel met witte stippen staat op nummer een!), gekke bekken trekken of malle geluiden maken. Maakt niet uit wat maffe mama doet, Iben krijgt de lachstuipen. Niet alleen goed voor Iben maar ook zeker voor mama! Rond 16.00 uur krijgt meneer nog een flesje melk. Dan is het afwachten wanneer hij een klein turbo tukje doet. De turbo tuk tijd kan variëren, er zijn geen vaste tijden van wanneer hij in slaap valt en hoelang zijn tuk duurt. Wel is hij van te voren wat humeurig en jengelig.....dan weet je “er komt een turbotuk aan!”

Rond 18.00 uur willen we graag samen (papa, mama en Iben) eten, prachtig als dat lukt en als Iben kan mee-eten met de avondpot. Maar we maken er ook geen probleem van als dit niet lukt, we hebben altijd biologische potjes in de kast.
Om 20.00 uur krijgt hij zijn avond pap, als die op is gaat de kleine man slapen. Schone luier, pyjama aan, nog een beetje gek doen en dan in zijn trappelzak stoppen, hup zijn bed in. Nog een verhaaltje en dan...ZZZZZZZZZZ.