Beestenboel

Gepost door Tinka op zaterdag 18 september 2010

Wij hebben thuis een aardige verzameling haarballen rondlopen. We hebben onze bejaarde dame Pien, een klein foxje van ongeveer 16 jaar. Dan komt onze über haarbalkoning Spin, een langharige kat van 7 jaar. En ons zachte bange prinsesje poes Silver, van 4 jaar oud. Wat vinden die van onze laatste aanwinst, onze Iben?

Dat wisselt nogal per ontwikkelingsstadium van de nieuwe aanwinst. Pien kon het niet zo boeien, zolang ze maar haar aandacht krijgt. Spin irriteerde zich aan het feit dat die aanwinst wel erg veel herrie kon maken. Silver is zich rotgeschrokken toen Iben net thuis was. De Maxi-Cosi stond in de woonkamer en dat was al vreemd. Maar ze durfde er aan te ruiken (en dat is voor onze Silver een mijlpaal!) maar sprong een meter in de lucht toen er een raar geluid uit dat nieuwe ding kwam. Sindsdien mijd Silver de nieuwe aanwinst zoveel mogelijk. Wel zijn het aankleed kussen en het bed (zonder aanwinst) favoriete snoezel plekken voor Silver.

Maar de aanwinst groeide, zo veranderde er voor onze haarballen ook weer het één en ander. Pien heeft een wat gelaten houding tegenover Iben, echt een superfan is ze niet maar de kleine heeft net wat teveel voordelen. Ondertussen ondergaat Pien gelaten wat de kleine aanwinst, die mobieler is, haar aandoet.
Ze krijgt regelmatig aaien die soms hardhandig zijn. Ze wordt uit haar mand gejaagd want Iben wil erin zitten. Ze ondergaat de ontwikkeling van Iben, rustig met je handje over de haarbal heen maar hij wil nog wel eens zijn grens verleggen waarin een aai een mep wordt. Of hij varieert met trekken en knijpen. Pien weet wanneer ze weer de pineut is en komt bescherming bij ons zoeken. Die krijgt ze dan ook zeker, we zijn consequent bezig met Iben wat betreft omgang met de haarballen.

Toch neemt Pien alles voor lief omdat de voordelen van de nieuwe aanwinst haar erg bekoren. Het eettalent van onze zoon is prima maar niet netjes. Rond zijn kinderstoel liggen dan ook heel wat lekkernijtjes voor onze Pienemans. Ondertussen staat ze altijd paraat als er gegeten wordt. Ruimt wel lekker op.
Als Iben koekjes heeft dan worden die voornamelijk gevoerd aan Pien of Pien bediend zichzelf. Iben vindt het fantastisch als hij Pien mag voeren, dan ligt hij helemaal in een deuk.

Spin heeft een andere relatie met Iben. Iben wordt geduld, maar als Iben over een grens gaat dan regelt Spin het zelf wel. Dus Iben heeft al zijn eerste kras mogen ontvangen. Als Iben huilt en dat was al toen hij net thuis was dan raakt Spin erg geïrriteerd. Ook hier wil Spin het zelf oplossen; als eerste wordt er met een pootje getikt zonder nagels. Zou ik dan niet tussenbeide komen dan denk ik dat Spin zwaar geschut inzet. Ik heb Spin zelfs betrapt op willen bijten, maar dan laat ik mijn gezag gelden! Maar zolang het kind geen huilherrie maakt is het voor Spin om het even.
Spin en Iben hebben een leuk spelletje ontdekt, spelen met de gele bal van Iben. Iben rolt de bal naar Spin en die tikt hem weer weg. Dat is lachen!

Maar alle haarballen genieten allemaal van hetzelfde moment van de dag. Als de nieuwe aanwinst ligt te slapen. En dat doen de bazen ook.

Beestenboel